Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Befektetői fórum

2023. december 08. , péntek
Befektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórumBefektetői fórum

Kisbér Város Önkormányzata befektetői tájékoztató fórumot tartott az új kisbéri ipari fejlesztési terület parcellaértékesítéséről az érdeklődő vállalkozások és vállalkozók részére 2023. december 4-én a Polgármesteri Hivatal nagytermében.

A tájékoztatón részt vett Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere, dr. Pápai Tamás, Kisbér Város Önkormányzatának jegyzője, Lehoczky Zsuzsanna, Kisbér Város Önkormányzatának főépítésze, és dr. Iván Zoltán, a telkek értékesítésének a lebonyolítására megbízott FULL REAL Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság képviselője.

Sinkovicz Zoltán köszöntötte a megjelent érdeklődőket, aki részletes tájékoztatást adott az ipari terület létrehozásának előzményeiről. A beruházásnál fontos szempont volt, hogy a helyi-, és környékbeli kis-, és középvállalkozásoknak tudjanak helyet biztosítani, valamint szeretnék, ha a lakókörnyezetben lévő, a lakókat esetleg zavaró vállalkozások is kitelepülnének.

A mintegy 10 hektárnyi területen, a képeken látató 20 parcella lett kialakítva és közművesítve, melyek összes területe 81.000 m2.

A kivitelező vállalatnak 2023. december 31-el kell teljesen elkészülnie, így a jövő év elején már sor kerülhet igény esetén a szerződéskötésre.

Ezt követően dr. Iván Zoltán adott tájékoztatást az értékesítés részleteiről.

A támogatás elnyerése az önkormányzat részére nem csak jogokkal, hanem kötelezettséggel is jár. Ennek értelmében az önkormányzat 5 évig nem adhatja el a parcellákat, ezért ezen elidegenítési tilalom időszaka alatt az önkormányzat bérbe adja ezeket a parcellákat. A tilalmi időszak lejárta után lehet értékesíteni a területeket.

A bérleti értékesítési konstrukció kialakítása most van folyamatban, amelyet majd a részletes kiírás fog tartalmazni. A jogviszony úgy kezdődne, hogy az önkormányzat licitre kiírja a bérletet, mely licitet igazolnia kell az ipari terület támogatója felé. A licitet elnyerő vállalkozás a tilalmi időszak alatt a liciten elnyert bérleti díjat fizeti az önkormányzatnak, majd a tilalom lejárta után egy nyilatkozattal lehetősége van a terület megvásárlására.

A bérbevevőt a helyi építési szabályzatban foglaltak szerinti beépítési kötelezettség terheli.

A fórum folytatásaként a feltett kérdésekre válaszoltak a szakértők.

 


Helyreigazítás: A szöveges képen olvasható legnagyobb épületmagasság mértékében elírás történt, melyért elnézésüket kérjük! Helyesen a legnagyobb épületmagasság 10,5 méter.

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu