Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták

2020. december 16. , szerda
A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjaztákA Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták

A Majki Népfőiskolai Társaság, aki a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címbirtokosa, az Önkéntesek Világnapja alkalmából minden évben díjazza az Év Megyei Önkéntese díjjal azokat az önkénteseket, akiknek a munkájukat jó példaként állíthatjuk a helyi közösségek és a fiatalabb generáció elé.

2020-ban is feltette a kérdést a szervezet, hogy a megye lakossága kit javasol az Év Önkéntese díjjal elismerni. A javaslatok beérkezése után három olyan önkéntes került elismerésre, akik tevékenységük, közösségük elismerése okán a legtöbb javaslatot kapták, közülük a következő ez évi díjazott, Az Év Megyei Önkéntese, a kisbéri Princzné Szőke Irén, a Kisbéri Protestáns Kör önkéntese lett, amely díjat szűk körben, Sinkovicz Zoltán polgármester jelenlétében 2020. december 15-én délután vehetett át a Kisbér Polgármesteri Hivatalban.

Az adományozók nevében Mecseki Melinda beszédében elmondta, hogy „Irén aktív tagja a Kisbéri Protestáns Körnek. Egy ideje már nyugdíjas önkéntesként segíti a szervezetet. A közösség tagjai az alábbiakkal jellemezték önkéntesüket:

Irénke a – minden választott tisztség nélküli – önkéntes szolgálatával követendő jó példaként áll-állítandó- a helyi közösség, a fiatalabb generáció előtt. A munka, amit végez a szeretet, amit ad, hiánypótló a bajba jutott családok irányában. Sokszor hallunk, beszélünk társadalmi felelősségvállalásról.  Úgy véljük egy egyéni önkéntes segítő társadalmi felelősségvállalásának is példája lehet a jelölt tevékenysége.

Hogy is néz ki ez a tevékenység a hétköznapokon, amikor jelöltünk (is) tesz valamit a közösségéért? Ilyenkor ne megváltó, nagy tettekre gondoljunk, lehet egy nekünk aprócskának tűnő dolog is a megsegített személynek óriási tett lehet:

Egy szál ruhában érkezik egy anya gyermekével a CSÁO-ba, hó végén nincs a többgyermekes családban élelmiszer a főzéshez; nem tudják kiváltani a beteg gyermek receptjét; tanévkezdéskor hiányzik az iskolatáska; egyedülálló várandós kismamának nincs mit ennie; egy kisfiú szakadt tornacipőben jár télvíz idején; szenvedélybetegnek rehabilitációs lehetőséget kell keresni; élelmiszer, egyéb adományt kell gyűjteni, csomagolni, átadni ……..

De a szociális segítés mellett városi, egyházi, közösségi eseményeken is számíthatnak Irénke segítségére a térség tagjai, legyen az akár egy gyermeknap, parkrendezés vagy bármiféle esemény önkéntesük kérés nélkül részt vesz benne.”

Beszéde után Mecseki Melinda átadta a díjat Irénkének és vele a tatai Juhász Tímea keramikus kerámiáját.

Ezt követően Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere köszöntötte a díjazottat és a megjelent Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház képviselőit, aki örömét fejezte ki, hogy ismét egy kisbéri személy vehette át ezt a díjat, majd egy csokor virággal és a Kisbér és térsége című könyvvel köszöntötte Irénkét, további munkájához jó egészséget kívánva.

A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták
A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták
A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták
A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták
A Kisbéri Protestáns Kör önkéntesét díjazták
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu