Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Donner Kupa 2013.

2013. augusztus 02. , péntek

A 2013. évi Kisbéri Napok keretében is megrendezésre került a nagypályás labdarúgó torna, mely során a résztvevők megemlékeztek az SPARTACUS eddigi legjobb eredményét /megyei I. osztály 3. hely; de szép is volt, de régen volt/ elért csapat kemény, de sportszerű, jobbhátvédjéről, a csupaszív Donner Jánosról, akit több alkalommal is invitáltak más egyesületekbe, de mindig megmaradt a Spartacus játékosának, majd hosszú éveken át segítette a térség labdarúgó életének irányítását, mint a Kisbér Körzeti Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke...

Éveken át  volt Kisbér Város Tűzoltóparancsnoka, valamint megemlékeztünk azon társairól, akik már viszonylag fiatalon befejezték földi életüket. / Harkai Lajos, Gábris István, Balogh Gábor, Balom István, Halas János, Andorka Ferenc, Rádoki Ferenc /.

Petőfi idézetet használva: „Tűzesen sütött le a nyári nap sugára az ég tetejéről a „Spari-pályára”.

Az ellenfelek mellett a nagy hőséggel is meg kellett birkózni a játékosoknak, akik dacolva a nagy meleggel sportszerű mérkőzéseken alakították ki a végeredményt.

Császár I. – Császár II. 5-0.
Gólok: Badenszki 2; Kisvári; Bauer; Mész G.
A császári első csapat sima győzelemmel diadalmaskodott.

Császár I.   – Kisbér 1-0.
Gól: Bauer A. Az első támadást a császáriak vezették, s míg a hazaiak védői azon tanakodtak, hogy melyikük rúgja el a labdát a kapu elől, addig Bauer bepöckölte a hálóba a mérkőzés egyetlen gólját. A hazaiaknak 5 perccel a befejezés előtt egy 11-est sem sikerült gólra váltani.

Kisbér – Császár II. 1-1
Gólok: Mészáros P., ill Gerlinger L. Ezen a mérkőzésen sikerült vezetést szerezni, de utána sok helyzet kihasználatlan maradt, s mint lenni szokott 2 perccel a befejezés előtt
egyenlített az ellenfél.

Fentiek alapján a Császár I. csapata megvédte tavalyi elsőségét, s az elnyert kupa mellé egy évig őrzi a vándorkupát is. 2. Kisbér, 3. Császár II.
Legjobb kapus: Kerekes Gábor Császár II. aki sok szép védéssel érdemelte ki az emléklapot.
Legjobb gőllövő: Badenszki Balázs Császár I. csapatából,
A mérkőzéseken közmegelégedésre közreműködő játékvezetők: Kalmár László, Tari Józsefné Erika és Sulyok István voltak.

Köszönet nekik és a támogatóknak: Kisbér Város Önkormányzata, Művelődési Központ, Tűzoltóság, Városigazgatóság, Akóts-Pékség, Békási és Talabér-Szikvízüzemek, Donner-család, Mocher Imre, Skrihár József, Tóth Zoltán, Vithalm Antal.
                                      
A torna keretében a csapatok vezetői és a Tűzoltóság elnöke Sinkovics Zoltán alpolgármester úr a család jelenlétében elhelyezték a megemlékezés koszorúját Donner János sírjánál.

Fallmann József

  • Elérhetőségek
  • Galéria
  • Kultúra
  • Látnivalók
  • Munkalehetőségek
  • Sport
  • Szálláshelyek
  • Testületi ülések
  • Videók
  • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
    Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu