Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Útátadás

2021. szeptember 08. , szerda
ÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadásÚtátadás

Átadták a városközpont revitalizáció újabb szakaszát.

2021. szeptember 6-án ünnepélyesen átadták a „Kisbér belvárosi városközpont revitalizáció-Városház tér út- és parkoló felújítás, valamint a Széchenyi utcai közvilágítás kiváltása” elnevezésű projektet.

Takács József, a Kisbéri Vass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Juditot, térségünk egyéni országgyűlési képviselőjét, Sinkovicz Zoltánt, Kisbér város polgármesterét, Bozori Zsuzsannát, a Kisbéri Járási Hivatal vezetőjét, valamint a média megjelent képviselőit.

A megnyitó után Sinkovicz Zoltán köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy ez az útszakasz nem volt méltó Kisbér belvárosához, melynek a felújításával az önkormányzat egy régi álma valósult most meg. A tervezéshez már a 2014-2019-es ciklusban hozzákezdett a testület, vállalva annak a költségét. Emlékei szerint 10-12 variáció is készült a tervekből, mire eljutottak a jelenlegi állapot terveihez.

Köszönetét fejezte ki a polgármester az Északdunántúli Vízmű Zrt.-nek, akik a csapadékvíz-elvezetés megoldásában a vezetékek feltárásával és kamerázásával segítették a földalatti munkálatok sikerességét. Örömét fejezte ki, hogy a projekt keretében egy másik régi álom is megvalósult, és sikerült a Széchenyi utcában a négy darab acél villanyoszlopot is kiváltani. Összességében ez a projekt 140 millió forintba kerül, melyből a villanyoszlopok kiváltása 22 millió forint volt.

Beszéde végén megköszönte a kormányzat és képviselő asszony segítségét, és mindenkinek a munkáját, aki részt vett a projekt előkészítésében és végrehajtásában.

Végül arra kérte a lakosokat és az ide érkezőket, hogy ne hagyják hosszú ideig az itt létrehozott parkolóhelyeken autóikat, ezért időkorlátos táblákon jelzik a 30 percre maximalizált parkolás lehetőségét.

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében kitért arra, hogy a városközpont revitalizációjára a városba érkezett források 2019-ben kezdődtek, és azóta sok minden megvalósult már. Átadásra került már a Kossuth utcai parkoló, a felújított Nagyboldogasszony Templom, folyamatban van a Plébánia felújítása, előkészítés alatt van a körforgalom és a Kiskastély közti terület parkosítása, és folyamatban van a további épületegyüttesek felújításának a tervezése, valamint külön forrásból épül a város tanuszodája is. A jelenlegi útszakasznál arra törekedtek, hogy minél több zöld felület jöjjön létre, és a fű, valamint a fák megerősödésével egy élhetőbb, szebb környezetet kap a város.

Beszéde végén azt kívánta képviselő asszony, hogy az ide érkezők használják biztonsággal ezt a városrészt is és vigyázzon rá mindenki.

A beszédek után képviselő asszony és polgármester úr a nemzeti színű szalag átvágásával átadták az új útszakaszt és közvilágítást.

KISBÉR NEKÜNK ÉPÜL!

Útátadás
Útátadás
Útátadás
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu