Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Major Anett rajz- és festmény kiállítása

2019. október 26. , szombat
Major Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállításaMajor Anett rajz- és festmény kiállítása

Szombaton második alkalommal nyílt kiállítása a kisbéri Major Anettnek. A harmadéves fogorvostan hallgató egyetemista tiszteletére, kiemelkedően sokan, mintegy 100 fő vett részt az ünnepélyes megnyitón. A család, barátok, volt tanárai körében, egykori és mostani alkotótársai adták át a helyszínt a nagyközönségnek.

A tárlat négy év munkáját öleli fel, végig kísérve az orvosi egyetemen töltött komoly tanulmányi munkát. A kiállítás jó példája annak, hogy ha hiszünk magunkban, akkor nincs leküzdhetetlen akadály terveink megvalósításában, bármennyire nehéz és feladatokkal teli az életünk, mondta köszöntőjében a művész. Major Anett képeinek egy része még a kiállítás előtt elkelt, másokat a helyszínen vásároltak meg. Anett harmadik osztályba járt, amikor a tehetségéből kifolyólag, a hozzá jobban illő délutáni foglalkozást választottak neki a Táncsicsban. Akkor még mindannyian Zsóka néni szárnyai alatt alkottak. A “Pici Anett” tehetségén mindenki ámult, és néhány hét után már a felsőbb éves diákok is igazán maguk közé tartozónak érezték. Barátokká kovácsolódtunk, segítettük egymást a tanulásban, és olyan csodálatos és hatalmas dolgok születtek a kezeink alatt, mint például a Művelődési Ház főbejáratának négy üvegablakán látható festmények, mesélte megnyitó beszédében Horváth Cintia a kisbéri rajzszakkör vezetője, aki azóta is barátjaként tekint Anettre. Anett hetedik osztályos volt, amikor az első önálló kiállítását ugyanitt, csak néhány lépcsővel lejjebb — megnyitották. Az akkori, főleg olajfestményekből álló portfóliója nagyon nagy sikert aratott, ez persze nemcsak őt, de mindenki mást is hatalmas büszkeséggel töltött el. A folyton változó, egyre fiatalodó rajzszakkör tagjaira Anett mindig motiválóan hatott: egyszerűen fantasztikus volt látni, hogy milyen gyönyörűen dolgozik – tette hozzá az alkotótársa. Anettel babakorunk óta jóban vagyunk, végig kísérhettem a fejlődését, kezdte ünnepi köszöntőjét Tribusz Fanni, aki maga is csodálattal beszélt Major Anett tehetségéről és munkásságáról. Mint mondta, ő azzal szokott viccelődni, hogy “azért ennyire erős - utalt a testalkatára -, mert rengeteg szeretet bújt meg benne, de elképesztőnek tartja, hogy egy ennyire vékony, magas, csodaszép lányban ennyi tehetség férjen el, ez maga a csoda! A gyermekkori barát szerint is Anett nem csupán tehetséges, szép, nagyon okos, de még emberi tulajdonságai is kiemelkedőek. Egy igazi kortárs művész, akikre mind büszkék lehetünk.

Major Anett tárlatát a Wass Albert Művelődési Központ emeleti Galériájában nézhetik meg az intézmény nyitva tartási idejében.


Tarr-Pintér Dániel Róbert

(fotók: Kisbéri Polgármesteri Hivatal)

Major Anett rajz- és festmény kiállítása
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu