Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Battyány Kázmér Szakkórház

A kórház a következő webcímen érhető el:

www.kisberkorhaz.hu


Mit csinál a Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház rehabilitációs osztálya?

A Batthyány Kázmér Szakkórházban 1996 óta működik a mozgásszervi rehabilitációs osztály. Az osztályon baleseti sérültek, - köztük combnyaktöröttek, koponya- és agysérültek, gerincvelősérültek-, reumatológiai betegek, szélütött és egyéb neurológiai betegségben szenvedő betegek rehabilitációját végzik. A betegeket elsősorban a tatabányai Szent Borbála kórházból, a komáromi Selye János kórházból és a súlyos idegrendszeri károsodottakat a székesfehérvári Szent György kórházból, a győri Petz Aladár kórházból vesszük át előzetes helyszíni konzílium alapján.
Az osztályon többszakmájú, orvosból, ápolókból, gyógytornászból, pszichológusból, logopédusból, fizioterápiás asszisztensből, zeneterapeutából álló csapat foglalkozik a betegekkel.
A rehabilitációs kezelés célja a betegek önellátásának, járó, vagy egyéb módon való közlekedőképességének helyreállítása, illetve a családba és a társadalomba történő visszaállítása.
E cél elérésére a szakszemélyzeten kívül jól felszerelt tornatermek, fizikoterápiás eszközök, hidroterápia, gyógyfoglalkoztató helyiség áll rendelkezésre, akadálymentes környezetben.
Az osztályhoz csatolva mozgásszervi rehabilitációs ambulancia is működik, ahol előzetes időpont egyeztetés után fogadjuk a háziorvosok által beutalt betegeket. Az ambulanciához járóbeteg gyógytorna- és fizikoterápiás kezelés is társul.

Néhány számmal illusztráljuk az osztály működését:
Az elmúlt év folyamán 70 működő ágyon 686 beteget ápoltunk, átlag: 33,5 nap. Az átlagos ágykihasználás 90 % volt. A 686-ból 622-őt tudtunk hazabocsátani, túlnyomóan önellátásra, illetve önálló helyváltoztatásra képes állapotban. Sajnos a betegek 1 %-át elveszítettük.
A betegek javulásának mértékét funkcionális skálák segítségével vizsgáltuk. A 0-100 pontig terjedő önellátást vizsgáló Bartel skálán felvételkor a betegek 40 pontosak, távozáskor 75 pontosak voltak.
Mozgásszervi rehabilitációs ambulancián 2006-ban 234 beteget láttunk el.


Kisbér, 2007. november 05.Dr. Fehér Miklós
osztályvezető főorvos

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu