Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár

Wass Albert Művelődési Központ és Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ és Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár

A Művelődési Központ munkájáról

A város szívében elhelyezkedő közművelődési intézmény tevékenysége sokrétű, a kulturális élet széles palettáját karolja fel.

Alaptevékenységünk: a város lakóinak művelődési, kulturális igényeinek felmérése, kielégítése mellett különböző csoportok, közösségek, klubok tevékenységének szervezése, segítése, próbáiknak helyszín, bemutatkozásaikhoz fellépés biztosítása. Célunk a helyi hagyományok, művelődési, kulturális értékek felkutatása, őrzése, továbbadása.

Kiállító termeink képzőművészeti, népművészeti, ismeretterjesztő kiállításoknak adnak helyet, kiemelten kistérségi tehetségek segítésével, időnként akár versenyszerűen. A folyamatosan bővülő Városi Galéria méltó emléket állít a Kisbéren bemutatkozó művészeknek.

Feladataink közé tartozik  a város nagyrendezvényeinek, ünnepeinek megszervezése is, melyben mindig készséges partnereink a helyi intézmények.

A Művelődési Központ színházterme minden évben számos színházi előadás, komolyzenei hangverseny, gyermekszínházi és bábszínházi előadás, iskolai és városi program színtere, 396 férőhelyével a kistérségi közművelődést is jelentősen elősegítve.

Színházi előadásaink kiválasztásakor törekedünk a környékbeliek igényeit kielégíteni, így a repertoárban mindig helyet kap operett, musical, de időnként pódium jellegű, komolyabb hangvételű darab is. Vendégeink a színvonalas szórakozást biztosító, népszerű kőszínházak társulatai, mint a veszprémi Pannon Várszínház vagy a budapesti Körúti Színház, mely a szakmában elismert, neves színészekkel dolgozik. Időről időre közkívánatra ellátogat hozzánk a Sziget Színház társulata is.  A színházkedvelő közönség kedvében járva bérletes előadásokat is tervezünk.

Filharmóniai bérletes és ifjúsági előadásaink a helyi és környékbeli tanulók zenei ízlésének fejlesztését, a komolyzene és az irodalom könnyebb befogadását hivatottak szolgálni.

Kamaratermünk – az állandó programok mellett- előadói estek, kávéházi délutánok, bemutatók, gyűlések, bálok, esküvők kellemes és tágas helyszíne.

Több kisméretű terem ad helyet az intézményben működő szakköröknek, valamint előszeretettel fogadjuk be civil egyesületek és klubok összejöveteleit is.

Mindezek mellett intézményünk a rendelkezésre álló anyagi erőforrásokat termékbemutatók, vásárok rendezésével egészíti ki.
 


Cím: 2870 Kisbér, Városház tér 1.
Telefon, fax: 34/552-084
Web: www.wamk.hu

 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu