Kisbér város hivatalos honlapja
           
       

Galéria

Nemzeti gyásznap – Kisbér

2022. november 08. , kedd
66 éve ezen a napon törölték el a magyar szabadságot.

Emléktábla-avatás Baumhorn Lipót emlékére

2022. november 07. , hétfő
2022. november 4-én délután leplezték le azt az emléktáblát, amelyet a Batthyány Műemlékegyüttes Védelmében Alapítvány készíttetett a kisbéri születésű műépítészről, Baumhorn Lipótról halálának 90. évfordulója alkalmából, az egykori kisbéri zsinagóga helyén (Széchenyi I. u. 1/a) jelenleg álló épület falán, és amely zsinagógát a kisbéri zsidó hitközség építtetett 1875-ben Wechselmann Ignác tervei alapján.

Idősek napja Hánta - 2022

2022. november 07. , hétfő
2022. november 3-án délután tartotta Kisbér városa az Idősek Napi ünnepségét Hántán a Skrihár József Művelődési Házban.

Emlékezés a hősökre - 2022. (II.)

2022. október 25. , kedd
Kisbér városa 2022. október 23.-án, a Pilbauer László emléktáblájánál történő koszorúzása után, a Wass Albert Művelődési központ színháztermében folytatta megemlékező ünnepségét az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit, választókörzetünk egyéni országgyűlési képviselője, majd a Pro Urbe díjak átadása következett. A díjátadás után láthattuk, hallhattuk a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak és a Kincsem Trió közös megemlékező műsorát. (Az ünnepség meghallgatható a Kisbér Város csoport facebook oldalán)

Megemlékezés az 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC hőseiről

2022. október 24. , hétfő
„…a hazafiság szelleme, valamint az egyének gondolati és lelkiismereti szabadság utáni vágya, a saját élet alakításához való jog olyan erők, melyek belülről gyengítik, és végül széttörik a szolgaság vasbéklyóit. Napjainkban ezen igazság drámai jeleit tapasztalhatjuk… a hősi magyar nép… a Vörös Hadsereg páncélosainak halált osztó tüzével száll szembe. Ezek a hazafiak magánál az életnél is többre becsülik a szabadságot. És minden a szabadságot békében élvező ember ünnepélyes kötelessége, hogy minden igazán hasznos eszközt megragadjon, hogy ne hiába haljanak meg a szabadságért életüket feláldozók.”
(F. Dulles: Beszéd a dallasi világpolitikai tanács előtt 1956. október 27.)

Pro Urbe díjak átadása - 2022

2022. október 23. , vasárnap
Kisbér Város Önkormányzata és a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár 2022. október 23-án tartotta az ’56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezését, amely a Pilbauer közben kezdődött a Pilbauer László emléktáblájánál történő koszorúzással, majd a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár színháztermében folytatódott. Itt adta át Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk egyéni országgyűlési képviselője és Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere a képviselő-testület által odaítélt Pro Urbe díjakat. A díjazottak munkásságát Kele Márta, az intézmény igazgatója méltatta.

Idősek Napja Kisbér - 2022

2022. október 22. , szombat
2022. október 20-án tartotta Kisbér városa és a Wass Albert Művelődési Központ az Idősek Napi ünnepségét. „Múlt és jövő közt kik középen álltok, S kiket ez ünnep, mint ezüst halom, Emel magasra, honnan messzi láttok, Boldog látványt kíván néktek dalom, Szép volt a múlt, várjon ragyogva rátok Még szebb jövő, még dúsabb jutalom, S ezek között, bár szerény fény gyanánt ég, Szeretetünk is hadd legyen ajándék.” (Tóth Árpád)

Nemzeti Gyásznap – 2022

2022. október 09. , vasárnap
„Ne feledd a tért, ahol elestek ők,
a földet se feledd,
bárhol hulltak el ők, fajtánk hű férfiai, az a föld
szent ügy hős-helye lett.
Mert hol tiszta ügyért s így lám temiattad –
érted is hulltak el ők:
terül az bárhol a föld,
rejtelmesen egy terület!
Úgy az övék, hogy már a tied.”

Pro Cantata Kórus koncert a Wass Albert Művelődési Központban

2022. október 07. , péntek
„Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja.” /Kodály Zoltán/

Lelátó avató és névadó ünnepség

2022. szeptember 08. , csütörtök
2022. augusztus 27-én délután tartotta Kisbér Város Önkormányzata és a Kisbéri Spartacus Sportegyesület a sportcentrumban elkészült új lelátó ünnepélyes átadásának, egyben a centrum névadásának ünnepségét.
1....12345....64
 • Elérhetőségek
 • Galéria
 • Kultúra
 • Látnivalók
 • Munkalehetőségek
 • Sport
 • Szálláshelyek
 • Testületi ülések
 • Videók
 • Városi KönyvtárWass Albert Művelődési Központ
  Kisbér Város Önkormányzata - 2870 Kisbér, Széchenyi u. 2. - Telefon: (+36 34) 552-002 - E-mail: titkarsag@kisber.hu